SHOPPING I STOCKHOLM

Jag har fått en del frågor om jag kan lista mina favoritbutiker i Stockholm, so here you go! Även om Stockholm är litet och kanske inte bästa shoppingstaden, så kan man ändå hitta sina pärlor.

CHANEL

CHANEL – Det enorma modehuset öppnar i Stockholm nu i vår och bygget har redan börjat. Jag vet i förväg att allt där inne kommer att vara perfekt, däribland allt bärbart. Så det är redan en klar favorit!  Birgerjarlsgatan 7

DSCN1032

MALENE BIRGER – En av mina absoluta favoritbutiker i Stockholm! Man kan hitta otroligt snygga och stilrena plagg för vardagen som ändå har det där lilla extra men även glamiga festkläder. Skorna är nog det mest fantastiska i hela butiken! Biblioteksgatan 12

20151111215887001050703_sbig

MATHILDE – Ja, jag är fullt medveten om att det står Ralph Lauren i bakgrunden men själva affären är Mathilde säljer bland annat det märket. Man kan hitta väldigt mycket där, allt från söta blusar till slitna jeans och tuffa läderjackor. Hamngatan 18 (PK-huset)

20155231749161241050703_sbig

RALPH LAUREN – Åh, min favorit av dem alla!! Inredningen är klassisk med mörka träpaneler på väggarna och massor av tavlor med gamla bilder. Det doftar alltid gott, med tanke på de brinnande doftljusen. Kläderna är magnifika (what a surprise) och varje kollektion blir bättre en den andra. Det jag nog gillar allra mest med butiken är faktiskt urvalet av modeböcker! Biblioteksgatan 10

NATHALIE SCHUTERMAN – En multi-brand store med hanplockade kläder, accessoarer och skor från de allra bästa. Märken som bland annat Valentino, Fendi, Chloé, Balenciaga (ovan) med flera. Definitivt en stor favorit för mig och min familj! Birger Jarlsgatan 5

ZARA – Du finner det perfekta urvalet av trendiga basplagg där. Kläderna är inte “over priced” menhar ändå väldigt bra kvalité. Jag älskar barnavdelningen, och har gjort det sedan jag var 98 cm lång! Hamngatan 8, Drottninggatan 68 & Sturegallerian.

PRADA –  Ni som sett Breakfast at Tiffanys (med Audrey Hepburn) vet att Holly Golightly går till Tiffany & Co. på 5th Avenue vid alla tillfällen. Detta är definitivt mitt sådana ställe. Även om man kanske inte köper något varje gång man besöker modehuset så blir man alltid inspirerad av de fina klänningarna och väskorna. Birger Jarlsgatan 11

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *